In 8-th task button Next is not active


#1


https://www.codecademy.com/en/courses/make-a-website/lessons/site-structure/exercises/add-video


There is no error messages. Button Next is not active/


Here is my code:

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
  <title>Ollie Bike Sharing</title>
  <meta charset="utf-8"/>
  <link rel="stylesheet" type="text/css" href="main.css">
</head>
<body>
	<h1>Ollie Bike Sharing</h1>
  <h3>Share Your Pedals with the World.</h3>
  <p>Need a set of wheels while you're in town? Use Ollie to pair your perfect vacation with a stylish, affordable bike rental.</p>
  <p>Here is a <a href="cities.html">list</a> of cities where you can find us.</p>
   <video width = "320" hight = "240" controls>			<source src = "https://s3.amazonaws.com/codecademy-content/projects/make-a-website/lesson-1/ollie.mp4" type = "video/mp4"></video>
</body>
</html>


#2

Hi did you first press on Run.. if so try o refresh the page...


#3

Not works:cry:.:cry::cry::evergreen_tree:


#4

in your code it's missing the these parts

<div class="container">
    ....
</div>

<div class="main">
    ....
</div>

#5

This is pretty weird, indeed. HTML - 8. Add a video. This should be the requested code for the html video. The video is working, I can watch it. The trouble is that it will not accept the solution and I can't continue to the next step.

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
  <title>Ollie Bike Sharing</title>
  <meta charset="utf-8"/>
  <link rel="stylesheet" type="text/css" href="main.css">
</head>
<body>
  <h1>Ollie Bike Sharing</h1>
  <h3>Share Your Pedals with the World.</h3>
  <p>Need a set of wheels while you're in town? Use Ollie to pair your perfect vacation with a stylish, affordable bike rental. Here is a <a href="cities.html">list</a> of cities where you can find us.</p>
  <video width="320" height="240" controls>
  <source src="https://s3.amazonaws.com/codecademy-content/projects/make-a-website/lesson-1/ollie.mp4
" type="video/mp4">
</video>
</body>
</html>

#6

Silly, indeed. After copying the code and replying, I noticed a huge gap.

<video width="320" height="240" controls>
  <source src="https://s3.amazonaws.com/codecademy-content/projects/make-a-website/lesson-1/ollie.mp4
" type="video/mp4">
</video>

The correct version:

<video width="320" height="240" controls>
  <source src="https://s3.amazonaws.com/codecademy-content/projects/make-a-website/lesson-1/ollie.mp4" type="video/mp4">
</video>

textninja, you have a gap in the code, as well.

<video width = "320" hight = "240" controls>			<source src = "https://s3.amazonaws.com/codecademy-content/projects/make-a-website/lesson-1/ollie.mp4" type = "video/mp4"></video>
</body>

Try this:

<video width = "320" hight = "240" controls> <source src = "https://s3.amazonaws.com/codecademy-content/projects/make-a-website/lesson-1/ollie.mp4" type = "video/mp4"></video>

#7

I have same situation.


#8

For me works. ))) Thanks a lot!


#9

You're welcome, friend.


#10

This topic was automatically closed 7 days after the last reply. New replies are no longer allowed.