FAQ: Building the Environment - Sound and Positional Audio

This community-built FAQ covers the “Sound and Positional Audio” exercise from the lesson “Building the Environment”.

Paths and Courses
This exercise can be found in the following Codecademy content:

Learn A-Frame

FAQs on the exercise Sound and Positional Audio

There are currently no frequently asked questions associated with this exercise – that’s where you come in! You can contribute to this section by offering your own questions, answers, or clarifications on this exercise. Ask or answer a question by clicking reply (reply) below.

If you’ve had an “aha” moment about the concepts, formatting, syntax, or anything else with this exercise, consider sharing those insights! Teaching others and answering their questions is one of the best ways to learn and stay sharp.

Join the Discussion. Help a fellow learner on their journey.

Ask or answer a question about this exercise by clicking reply (reply) below!
You can also find further discussion and get answers to your questions over in #get-help.

Agree with a comment or answer? Like (like) to up-vote the contribution!

Need broader help or resources? Head to #get-help and #community:tips-and-resources. If you are wanting feedback or inspiration for a project, check out #project.

Looking for motivation to keep learning? Join our wider discussions in #community

Learn more about how to use this guide.

Found a bug? Report it online, or post in #community:Codecademy-Bug-Reporting

Have a question about your account or billing? Reach out to our customer support team!

None of the above? Find out where to ask other questions here!

I completed the Building the Scene module but there seems to be a bug for the sound primitive. It wasn’t playing although the code is right (I got a green tick). When I inspected it, the error says three.js:42452 The AudioContext was not allowed to start. It must be resumed (or created) after a user gesture on the page. https://goo.gl/7K7WLu play @ three.js:42452
Can you help me with this? Thank you.

1 Like

Yes, I have the same issue. It cannot autoplay the sound clip.

Yeah, I’m trying to investigate into the noise.wav but the chrome-tab freezes every time I want to. I think the .html file is alright.

I am using the desktop and I am unable to get any sound playing but i have a tick